Van Gaal haalt uit naar Rutte

nov 13 2021, 12:15 SPORT
louis van gaal
Dat Louis van Gaal geen blad voor zijn mond heeft, is algemeen bekend. Het was dan ook wachten op het moment dat Van Gaal iets zou zeggen over het coronabeleid in Nederland en gisteren was het moment eindelijk daar. Van Gaal noemt de nieuwe maatregelen ‘triest’ en ‘onbegrijpelijk’.
Gisteren tijdens een persconferentie was het raak. Van Gaal kon er niet met zijn hoofd bij dat het Nederland opnieuw in een lockdown moet. Hij maakte de vergelijking met Portugal waar helemaal geen problemen meer zijn en inmiddels 98 procent van de bevolking gevaccineerd is. Ook merkte de coach op dat de aantal besmettingen laag zijn en ziekenhuizen niet vol liggen met coronapatiënten.

‘Meneer Rutte is leider van dit volk en daar mag je wat van vinden. Ik ben geen expert. En corona is belangrijker dan voetbal, maar ik heb anderhalf jaar geleden al gezegd: als je maatregelen neemt, moet je controleren en handhaven. Van Dijk had supporters opgeroepen om Oranje te komen steunen, dat kan simpelweg niet meer.'

Louis van Gaal

Het onbegrip voor het beleid van het kabinet-Rutte is intussen groot bij de coach van het Nederlands elftal. De impact van lege tribunes zijn we als burger al gewend, maar hij kijkt ook naar de beleving. Het is wetenschappelijk al lang bewezen dat er niet of nauwelijks besmettingen zijn in voetbalstadions. Volgens Van Louis van Gaal ligt het natuurlijk ook gedeeltelijk aan het volk. De coach legde uit dat mensen in Portugal volgzamer zijn, maar dat het ook met leiderschap te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

https hypebeastcom image 2024 05 10 gunna one of wun album stream 1 1

Complex Picks: Gunna - One of Wun

Dit keer bespreken we het nieuwe album van Gunna, ‘One of Wun’.

MUZIEK mei 16, 14:57
4277 ne ecomm jw jwblacklabelthebend nl nl 1920x1080 organic v102 ss scx02 1

Johnnie Walker viert vrouwelijke game-changers in de Nederlandse hiphop met ‘’Pass the Mic’’

Met nu meer dan 50 jaar bestaan van Hip Hop is diversiteit de kracht die het genre gaande houdt. Juist de mix van achtergronden, invloeden en ervaringen is wat de hiphopscene drijft en altijd heeft ve...

MUZIEK mei 13, 13:34
website banner template 1

Complex Picks: PartyNextDoor - PARTYNEXTDOOR4

In de rubriek Complex Picks licht de redactie van Complex NL hun drie favoriete tracks van een nieuw muziekproject.

MUZIEK mei 01, 16:48
website banner template

In Gesprek Met 24kGoldn

24kGoldn, bekend van 'Valentino' en 'Mood', brak door op 18-jarige leeftijd. Zijn EP 'Growing Pains' verkent zijn leven na succes.

MUZIEK apr 25, 18:00