Voetbalsters delen schokkende verhalen over seksueel misbruik coach

okt 02 2021, 11:02 SPORT
joppe spaa tsyzva0e2pq unsplash
North Carolina Courage, een vrouwenvoetbalclub uit Amerika, heeft per direct hun coach Paul Riley ontslagen. Twee oud-leden van de club hebben de coach namelijk beschuldigd van seksueel misbruik. Tijdens een interview met tijdschrift The Athletic deelden de voetbalsters schokkende verhalen over seksuele intimidaties vanuit de coach. Volgens hen duurde dit langer dan tien jaar.
Sinead Farrelly (31) stelt dat ze zich onder de controle van haar coach voelde. Ze beschreef meerdere incidenten waarbij ze zich gedwongen voelde seks te hebben met Riley. Meleana zei dat ze vanaf het begin het gevoel kreeg dat ze haar coach iets verschuldigd was. De speelsters beschrijven een incident waarbij Riley ze na een avondje drinken terug leidde naar zijn appartement en hen vroeg om elkaar te kussen. In ruil hiervoor zou het team geen zware conditietraining hoeven te doen.
Hoewel Riley alle beschuldigingen ontkent, staat de voetbalclub achter de oud-voetbalsters, genaamd Sinead Farrelly (31) en Meleana Shim (30). Volgens Riley heeft hij nooit seks met de speelsters gehad en ging hun contact niet verder dan ontmoetingen in de bar, waarbij hij wel eens hun drankjes betaalde. "We steunen de speelsters die zo moedig naar voren zijn gekomen met hun verhaal", stelde North Carolina Courage op hun website. Niet alleen de Amerikaanse voetbalfederatie, maar ook wereldvoetbalbond FIFA heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Laatste artikelen in Muziek

gkwytkyx0aa1eny

Complex Picks: We Still Don't Trust You - Metro Boomin & Future

Deze week bespreken we het nieuwe album van Metro Boomin & Future - We Still Don’t Trust You.

MUZIEK apr 17, 21:04
img 5075

Artist To Watch: Narco Polo

Narco Polo is onze nieuwe Artist To Watch voor de maand maart. We spraken Narco Polo over zijn begin als artiest.

MUZIEK mrt 15, 10:00
schermafbeelding 2024 03 09 om 163334

Nelson Freitas: Een Reis Van Rotterdam Naar Wereldwijd Succes 

Dat Nelson Freitas een meester is in het mengen van Kaapverdische inspiraties met moderne pop, R&B, en Afrobeats, is een feit dat zijn fans al lang erkennen. De muzikale reis van deze veelzijdige arti...

MUZIEK mrt 09, 17:52
ert45 1

Het Drake-effect: de beste Drake-Remixes van nieuwkomers

Drake en 4Batz hebben zojuist hun eerste samenwerking uitgebracht, 'Act II: Date @ 8 Remix'. Dit markeert een belangrijk moment waarbij Drake zijn krachten bundelt met de opkomende artiest 4Batz. Het...

MUZIEK mrt 08, 19:07