Skip to main content

Tom Waes en Frank Lammers van Undercover seizoen 3, delen grootste irritaties, mooiste ontwikkelingen en favoriete series

23/11/2021
undercover seizoen 3
Beeld: Netflix To

Afgelopen weekend is seizoen 3 van populaire Netflix serie Undercover van start gegaan. Mocht je seizoenen 1 en 2 nog niet hebben gezien, lees dan niet verder, want er komen wat spoilers aan. In het derde seizoen komt Ferry eindelijk vrij uit de gevangenis en wordt hij ermee geconfronteerd dat zijn leven niet meer is zoals het was, voordat hij vast kwam te zitten. De drugsbaas lijkt niet alleen zijn imperium kwijt te zijn, maar ook zijn geliefde Daniëlle. Daarnaast is de xtc industrie volledig overgenomen door een nieuwe vijand.

Ook voor Bob, voormalig Undercover agent, is het leven niet meer zoals voorheen. Hij heeft niet alleen te maken met een lopende rechtszaak, maar zit thuis ook met een zwangere Nathalie, waardoor hij bij moet klussen voor de kosten van de advocaat en de kosten van de baby. We spraken Tom Waes (Bob) en Frank Lammers (Ferry) over het spannende derde seizoen.

Undercover seizoen 3

Naast alle veranderingen, zijn Ferry en Bob dit seizoen ook nog genoodzaakt samen te werken. Een grote verandering, sinds ze het laatste seizoen eindigden als aartsvijanden. Dit wekte de vraag op welke ontwikkeling de acteurs zelf het mooiste vinden in hun karakters. Zowel Frank als Tom verwijzen naar het feit dat hun karakters dit seizoen zowat aan de afgrond beginnen. Zo vertelt Frank: ”Ferry is natuurlijk alles kwijtgeraakt. Die moet nu zelfs afwassen om rond te komen. Dat op zich, vind ik al een hele mooie ontwikkeling. In de vorige twee seizoenen was hij een grote drugsbaas, niets en niemand kon hem wat maken. En nu is het een volledig ander mens, die zelfs samen moet werken met Bob om nog iets van de grond te kunnen krijgen.” Hoewel Bob erg verliefd is op Nathalie en met de zwangerschap zelfs iets heeft om naar uit te kijken, krijgt hij ‘de eindjes maar niet aan elkaar geknoopt’.

Hoewel Ferry en Bob zich mateloos irriteren aan elkaar, geven Tom en Frank aan nauwelijks irritaties te ervaren op de set. De twee hebben eerder een innige vriendschap opgebouwd tijdens het opnemen van de seizoenen en geven aan dat het ook belangrijk is goed met elkaar samen te kunnen werken, vanwege de lange draaidagen die ze maken. In seizoen 3 van Undercover vliegen de mannen elkaar letterlijk aan, maar in het echte leven maken ze continu grapjes met elkaar. Als we Tom mogen geloven, hebben de heren in het echte leven meer overeenkomsten dan verschillen. Het grootste verschil is natuurlijk dat Tom Belgisch is en Frank Nederlands.

Volgens Frank is er in België meer ruimte voor fantasie en het creëren van fantasiewerelden, wat ook een van de redenen is dat hij het fijn vindt om daar te werken. Tom waardeert de Nederlandse directheid, die hij vaak mist in België. Die heerlijke directheid zien we natuurlijk ook dit seizoen weer terug in Ferry, die nooit een blad voor de mond neemt. Op de vraag welke series de acteurs zelf bingewatchen, reageren ze (net zoals wij allemaal) met: ”Squid Game!” Ook Ferry en Bob ontkwamen niet aan de gigantische Netflix hit, die ze naar eigen zeggen binnen een paar dagen af hebben gekeken.

Ter voorbereiding op het interview mocht Complex de eerste paar afleveringen van seizoen 3 van Undercover bekijken en we kunnen je vertellen: het is misschien wel het beste seizoen tot nu toe!

Bekijk de eerste aflevering van het nieuwe seizoen hier.

Leave a Reply