Skip to main content

Videoland deelt eerste beelden nieuw seizoen ‘De Jacht op de Mocro Maffia’

03/11/2021
mocro maffia
Beeld: Videoland

De Jacht op de Mocro Maffia keert terug voor een derde seizoen! Videoland heeft vandaag de eerste beelden van de documentaireserie van John van den Heuvel gedeeld. Het nieuwe seizoen bestaat uit zeven afleveringen en is vanaf 9 november al te zien op Videoland.

Het Marengo proces is momenteel natuurlijk in volle gang, met Redouan Taghi als hoofdverdachte. De moord op de familieleden en advocaat van kroongetuige Nabil B. en onlangs ook de moord op Peter R. de Vries, die de vertrouwenspersoon van Nabil B. was, maken dit proces relevanter dan ooit.

“We laten zien hoe de Mocro Maffia feitelijk ontstond en na welk moment de conflicten volledig escaleerden. Een in beslag genomen partij cocaïne was de oorzaak van een ongekend heftige geweldsgolf.”

John van den Heuvel

Dit seizoen wordt er ingegaan op hoe het zo ver heeft kunnen komen, dat de zogenoemde ‘Mocro Maffia’ ons land al tien jaar lang in een greep houdt. Hoe is de oorlog ooit begonnen? En welke conflicten lagen daaraan ten grondslag? John van den Heuvel gaat terug in de tijd, waarbij hij het web van verraad, hoogmoed, wantrouwen en dodelijke slachtoffers onderzoekt. Er zullen feiten gedeeld worden die nog niet eerder bekend waren voor het publiek, aan de hand van gesprekken met officieren van justitie, rechercheurs, getuigen, journalisten, slachtoffers en nabestaanden.

Beeld: Videoland

Leave a Reply