Skip to main content

Cristiano Ronaldo verslaat Cancelo, Salah en Antonio Rüdiger voor titel

08/10/2021

Na twaalf seizoenen keerde Cristiano Ronaldo terug naar de club waar hij doorbrak: Manchester United. De 36-jarige voetballer is allang niet meer de jongste, maar dat hij zo snel zijn draai het gevonden had niemand verwacht. Hij is nu al speler van de maand in de Premier League.

Direct in de eerste maand van zijn terugkeer in de Premier League bij Manchester United is Cristiano Ronaldo verkozen tot speler van de maand. Dit is pas de vijfde keer dat het de voetballer is gelukt om de prijs te pakken. João Cancelo (Manchester City), Antonio Rüdiger (Chelsea), Allan Saint-Maximin (Newcastle United), Mohamed Salah (Liverpool) en Ismaïla Sarr (Watford) waren ook genomineerd, maar grepen net naast de prijs. 

Door twee keer te scoren tegen Newcastle United op 11 september had Cristiano sowieso al een droomrentree. Een week later was hij ook trefzeker in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen West Ham United. De 36-jarige Portugees besloot vorige maand om Juventus na drie jaar te verlaten voor een terugkeer bij United. Daar speelde hij tussen 2003 en 2009 ook al. Hij pakte in die periode onder meer de Champions League en drie landstitels met de ‘Red Devils’. Inmiddels staat de teller op Champions League titels op vijf voor Cristiano. 

Sinds zijn komst naar United staat de teller voor Ronaldo in alle competities op vijf doelpunten in zeven duels. De eerstvolgende wedstrijd van United is volgende week zondag, wanneer het op bezoek gaat bij Leicester City.

Leave a Reply