Skip to main content

Politie doet onderzoek naar actie Cristiano Ronaldo

03/12/2021
Cristiano Ronaldo

‘De oude Dame’ van Italië zit weer in de problemen. Openbare aanklagers in Italië hebben opdracht gegeven tot een nieuwe ‘huiszoeking’ bij Juventus. De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft recent al bezoek gehad van de Italiaanse opsporingsdienst Guardia di Finanza. Dit keer gaat het om de verkoop van Cristiano Ronaldo van Juventus.

De opsporingsdienst is verantwoordelijk voor het opsporen en onderzoeken van fiscale delicten en economische fraude. Volgens de justitie in Italië is Juventus schuldig aan ‘creatief’ boekhouden en transferfraude. De club van Matthijs de Ligt, verdediger van Oranje, zou tussen 2019 en 2021 hebben gerommeld met de transferwaardes van spelers.

Politie inval Juventus

Dit zou gedaan zijn om de regels van Financial Fair Play vanuit de UEFA te omzeilen. In opdracht van justitie werden kantoren van Juventus in Turijn en Milaan doorzocht. Daarbij heeft de opsporingsdienst meerdere documenten in beslag genomen. Nu gaat de opsporingsdienst nogmaals langs om de verkoop van Cristiano Ronaldo bij Juventus te onderzoeken.

Voorzitter Andrea Agnelli, vicevoorzitter Pavel Nedved, en voormalig technisch directeur Fabio Paratici, zijn samen met drie anderen aangewezen als verdachten in de zaak. Naast het gerommel met de transferwaarde van spelers, zou Juventus namelijk ook facturen hebben uitgegeven voor niet-bestaande transacties. Volgens justitie gaat het in totaal om circa 50 miljoen euro aan verdachte transacties. Juventus heeft aangegeven mee te werken aan het onderzoek.

Cristiano scoorde overigens gisteravond tegen Arsenal goal 800 in zijn voetbalcarrière.

Leave a Reply