Skip to main content

Voetbalsters delen schokkende verhalen over seksueel misbruik coach

02/10/2021
north carolina courage
Beeld: Unsplash/Joppe Spa

North Carolina Courage, een vrouwenvoetbalclub uit Amerika, heeft per direct hun coach Paul Riley ontslagen. Twee oud-leden van de club hebben de coach namelijk beschuldigd van seksueel misbruik. Tijdens een interview met tijdschrift The Athletic deelden de voetbalsters schokkende verhalen over seksuele intimidaties vanuit de coach. Volgens hen duurde dit langer dan tien jaar.

Sinead Farrelly (31) stelt dat ze zich onder de controle van haar coach voelde. Ze beschreef meerdere incidenten waarbij ze zich gedwongen voelde seks te hebben met Riley. Meleana zei dat ze vanaf het begin het gevoel kreeg dat ze haar coach iets verschuldigd was. De speelsters beschrijven een incident waarbij Riley ze na een avondje drinken terug leidde naar zijn appartement en hen vroeg om elkaar te kussen. In ruil hiervoor zou het team geen zware conditietraining hoeven te doen.

Hoewel Riley alle beschuldigingen ontkent, staat de voetbalclub achter de oud-voetbalsters, genaamd Sinead Farrelly (31) en Meleana Shim (30). Volgens Riley heeft hij nooit seks met de speelsters gehad en ging hun contact niet verder dan ontmoetingen in de bar, waarbij hij wel eens hun drankjes betaalde. “We steunen de speelsters die zo moedig naar voren zijn gekomen met hun verhaal”, stelde North Carolina Courage op hun website. Niet alleen de Amerikaanse voetbalfederatie, maar ook wereldvoetbalbond FIFA heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen.

Leave a Reply