Skip to main content

Simone Biles spreekt zich uit over angsten en seksueel misbruik in de sportwereld: ”Ik durf nog steeds niet”

22/10/2021
simone biles
Beeld: Getty Images

De mentale druk en onderwerpen als seksueel misbruik, worden de laatste tijd steeds relevanter in de sportwereld. Zo was er natuurlijk tennisster Naomi Osaka die zich terugtrok van de French Open en ook gymnast Simone Biles die tijdelijk gestopt is, vanwege haar mentale gezondheid. De gymnast heeft zich onlangs uitgesproken over haar mental health en de angsten die ze nog steeds ervaart voor de sportwereld.

Simone Biles werd onlangs geïnterviewd door NBC’s Today Show, waarbij ze deelde nog steeds te worstelen met ”twisties”, een bepaalde oefening die ze vroeger zonder enkele moeite deed. Bij het doen van twisties kan er een mentale blokkade voorkomen, waarbij gymnasten kunnen verliezen waar ze zich in de lucht bevinden. “Ik doe geen twisties. Ik doe dubbele lay-half-outs, wat mijn kenmerkende beweging op de vloer is. Dat heeft me nooit beïnvloed. Maar al het andere weegt zo zwaar, en ik kijk hoe de meisjes het doen, en het is niet hetzelfde”, zei Biles, die zeven Olympische medailles heeft gewonnen, waarvan vier keer goud.

Hoewel ze aangeeft dat het wel weer terug zal komen, zegt ze ook nog steeds bang te zijn om te turnen.
“Maar het draaien, als ik eenmaal terug ben, zal terugkomen. Maar ik ben nog steeds bang om te turnen,” voegde ze eraan toe. Naast de mentale druk die Biles ervaart van het sporten, was ze vorige maand nog getuige in een zaak over seksueel misbruik van een team dokter. Simone Biles was één van de tientallen vrouwen die seksueel misbruikt is door de dokter. Volgens de gymnast dragen haar traumatische ervaringen bij aan het feit dat ze nu niet kan turnen zoals ze gewend is.

Bekijk hieronder een fragment uit de show.

Leave a Reply